Alanko katutähdeksi?

- katuesiintyjäkilpailu 2017

Alanko katutähdeksi? on Popkadun yhteydessä 14. ja 15.7. järjestettävä kaikille avoin valtakunnallinen katuesiintyjäkilpailu. Olkoonsa kyseessä tanssi, teatteri, musiikki, sirkus tai mitä tahansa näiden väliltä, kaikki ovat tervetulleita!

Sarjat

  1. Katusoitto
  2. Performanssi: katuteatteri, sirkus, tanssi ym.

Esityksen pituus saa olla maksimissaan 25 min.

Palkinnot

Kilpailun palkintoina voittajille jaetaan satoja euroja stipendeinä. Voittaja saa 1000 euroa. Tuomaristo päättää stipendeistä sarjakohtaisesti. Palkituksi voi tulla yksi tai useampi esiintyjä sarjassaan. Tuomaristo valitsee myös kaksi aktia esiintymään Ilosaarirockalueelle rokkisunnuntaina. Lisäksi palkitaan yleisöäänestyksen voittaja!

SF Sound -studiopalkinto:
Tuomaristo valitsee yhden esiintyjän/ryhmän, joka pääsee työskentelemään kahden studiopäivän ajan SF Soundin studiossa syksyn 2017 aikana. Studiossa voittaja voi työstää huippuammattilaisten tuella äänitettä (demo). Yksityiskohdat studiotyöskentelyn suhteen sovitaan voittajan kanssa erikseen.

Voittajien valinta

Kilpailun voittajat ratkaisee tuomaristo. Myös yleisö saa äänestää oman suosikkinsa. Tuomaristo julkistaa tuloksen lauantaina 15.7. n. klo 14.

Tuomaristo 2017

Tuomariston puheenjohtajana toimii Jari Kupiainen. Muut tuomariston jäsenet ovat Riitta Pirttisalo, Joonas Kaselius, Väinö Makkonen ja Petja Haimila.

Muuta huomioitavaa

Esiintymispisteissä on tarjolla ainoastaan verkkovirtaa. Kilpailijat tuovat mukanaan tarvittavan rekvisiitan. Kilpailussa haetaan nimenomaan kadulla toimivaa esitystä, joten kilpailuun kannattaa varustautua ”unplugged” hengessä. Ilmoittautuneisiin otetaan yhteyttä pian ilmoittautumisajan umpeutumisen jälkeen, jollei jo aiemmin.

Aikataulu

PERJANTAI 14.7. (klo 12.00 - 17.00)

Kävelykatu/H&M:n edusta
12.00 Karuselli-kvartetti  
12.30 Stonehills
13.00 Matias Kangas
14.00 Bloody Rooster
14.30  Anna Lumo
15.30 Sami Takayama
16.30 Wreck Yard

Kävelykatu/Kekäleen edusta
12.15 LAGERLÖV
12.45 PyöriiPyörii
13.15 Animation
14.15 Luontokerho
14.45 TuomasKuona
15.45 Visa Lehtinen
16.15 Rambling Rob Young
 
LAUANTAI 15.7. (klo 11.00 - 13.00)

Kävelykatu/H&M:n edusta
11.00 BAD X
11.30 Pelkkä Antti
12.00 Kaisla&Asko

Kävelykatu/Kekäleen edusta
11.15 Duo CiRc2M
11.45 Paikallinen Ryhmä
12.15 Indians

Tervetuloa kisaan!

Lisätiedot:
Annemari Heinonen
kilpailukoordinaattori
040 574 1556
popkatu.katutahti@gmail.com

Yhteistyössä: Joensuun Popmuusikot, Iskelmä Rex & Popkatu

Tuomaristo 2017

tuomari jari

Tuomariston puheenjohtajana toimii kulttuurin monitoimimies, filosofian tohtori, Karelia-ammattikorkeakoulun yliopettaja Jari Kupiainen. Jari on pitkän linjan popkatulainen, ja hän on toiminut Alanko katutähdeksi? -kilpailun tuomaristossa jo vuosia.

tuomari jari

Joonas Kaselius on vuosien varrella mm. keikkaillut ympäri Suomea, tehnyt lukuisia eri levyprojekteja sekä tuottajan että artistin roolissa ja toiminut soitonopettajana. Ennen kaikkea Joonas vannoutunut musiikin ja kulttuurin kuluttaja, jonka jano löytää uusia kiehtovia juttuja on pohjaton.

tuomari jari

Petja Haimila on lappeenrantalaislähtöinen, mutta aikuisiällä joensuulaistunut kulttuurin moniosaaja, joka toimii toista kauttaan Susiraja Metal Club ry:n yhdistyksen varapuheenjohtajana ja tapahtumavastaavana. Petja tunnustaakin intohimokseen monipuolisen kulttuurin toteuttamisen, mahdollistamisen sekä kehittämisen. Petjalle esiintyjissä tärkempää on vankan kokemuspohjan tai taidon sijasta aito tekemisen halu ja into. Mielenkiintoisimpia esiintyjiä ovat ne, jotka ovat omaperäisiä, aitoja ja seisovat ylpeinä esitystensä takana.

tuomari jari

Riitta Pirttisalo on teatteri-, musiikki- ja yleinen kulttuurihörhö, jonka kotisatamana töimii teatteri Vääräpyörä. Hän ohjaa, näyttelee, käsikirjoittaa, performoi, laulaa, tuottaa, katsoo, kuuntelee, kokee. Esityksissä Riitta kiinnittää erityisesti huomiota läsnäoloon, kontaktiin, omaperäisyyteen ja  heittäytymiseen. 

tuomari jari

Väinö Makkonen on varkautelaislähtöinen teatteri-ilmaisun ohjaaja. Väinö aloitti katutaiteen parissa breikillä ja räpillä, mutta jo lapsena oli kiinnostunut teatterista. Hän veikin teatteriin hip hop-kulttuuria 2000-luvun alussa, jolloin se oli vielä harvinaista suomalaisen teatterin kentällä. Esityksissä Väinölle on erittäin tärkeää etsiä uusia muotoja ja ilmaisun keinoja.