Jarkko Martikainen, Pekko Käppi, Faarao Pirttikangas ja monta muuta Popkadulle!

Jarkko Martikainen saapuu Popkatu-klubille

Tänä vuonna rokkiviikon tiistaista perjantaihin ulottuva Popkatu on vahvistanut ensimmäiset esiintyjäkiinnityksensä – festarin lavoilla nähdään mm. Jarkko Martikainen, Pekko Käppi & K:H:H:L, Faarao Pirttikangas, Tero Pajunen, Dead End Scene ja Maitolaiturin tytöt.

Tapahtumapaikat siirtyvät Taidemuseon pihasta ja Vapaudenpuistosta rantapuiston suuntaan sekä eteläiselle kävelykadulle.

Jarkko Martikainen on monien kulttuurialojen mies, jonka tärkeimpänä maalina on aina ollut laulunteon, levytysten ja keikkailun kolmiyhteys. YUP-yhtyeen säveltävänä ja sanoittavana laulaja-kitaristina tunnetun Martikaisen soolouralla lauluihin on tullut mukaan myös entistäkin pohdiskelevampia sävyjä. Martikainen luo esiintyessään käsinkosketeltavan vahvan musiikkitunnelman, joka puhuttelee kaikenikäistä yleisöä.

Kansanmusiikkia, mystiikkaa ja populaarikulttuuria yhdistelevä Pekko Käppi & K:H:H:L on yhtye, jonka musiikki tuo sikarilaatikkokitaroineen ja jouhikkoineen taianomaisia kansantaruja tähän aikaan. Yhtye esiintyy Popkatu-klubilla Teatteriravintolassa.

Pohjoisen rantapuiston siimeksessä vietettävän Lastenpopin yhdeksi esiintyjäksi saapuu Tero Pajunen, uuden kotimaisen folk-aallon valovoimainen tarinankertoja. Pajunen on vuoden 2015 Konsta Jylhä-kilpailun vapaan sarjan voittaja ja lapsiyleisölle tuttu Lastenmusiikkiorkesteri Ammuun heppana. Hän esiintyy myös Popkamu-klubilla, jotka järjestetään tuttuun tapaan Surakan pihassa.

Raskaamman rytkeen ystäville tarjoillaan kovassa nousukiidossa oleva helsinkiläisyhtye Dead End Scene. Muun muassa Santra Cruzia ja S-Toolia lämpännyt bändi on jo nyt tunnettu raivokkaasta liveshowstaan..

Joensuulainen Maitolaiturin tytöt on puolestaan jo ehtinyt herättää ihastusta Pohjois-Karjalassa 50- ja 60-luvun iskusävelmillään. Yhtye yhdistelee moniäänistä laulua, moraharpun tummankäheää ääntä sekä kitaran ja kanteleen helinää perkussioiden pehmeisiin suhinoihin ja rahinoihin. Tuloksena on vanhoja rakkaita lauluja uudessa lumoavissa asuissa.