Katutähtikilpailu on ainutkertainen mahdollisuus

Popkadun yhteydessä järjestettävä perinteinen Alanko katutähdeksi? -kilpailu on vuosien saatossa tarjoillut ainutlaatuisia hetkiä niin katsojilleen kuin kilpailijoilleenkin. Valtakunnallisen kisan kilpailusarjat katusoitto ja performanssi kattavat alleen kaiken musiikista sirkukseen ja performanssista teatteriin.

Ilmoittautuminen kilpailuun on yhä käynnissä, vaikka kilpailupaikat ovatkin täyttyneet ripeään tahtiin.

– Kiinnostus kilpailua kohtaan käy tosiaan kuumana, eli luvassa on vähintäänkin yhtä hieno kisa kuin viimekin vuonna, toteaa kilpailukoordinaattori Annemari Heinonen.

Katutähtikisan seuraaminen on yleisölle tänä vuonna jopa helpompaa kuin aiemmin. Esityspaikat on sijoitettu eteläisen kävelykadun molempiin päihin, joten katsoja voi halutessaan nähdä vaikka jokaisen kilpailuesityksen.

Soittokuntotesti ja upeat fiilikset

Vuoden 2017 katutähtikilpailun päävoiton vei joensuulainen Indians-yhtye. Surf- ja rautalankamusiikkiin erikoistunut poppoo nähdään tänä vuonna avaamassa torstain Popkatu-klubin. Kesällä muutoinkin keikka-aktiviisuuttaan kasvattava Indians muistelee katutähtiesiintymistään lämmöllä.

– Ilmottauduttiin kilpailuun, koska koettiin että se olisi jännittävä soittomahdollisuus ja paikka testata soittokuntoa ihmisten edessä. Keikka meni sen verran nappiin omasta mielestä että skaban voittaminen siihen päälle toimi makeana bonuksena, kertoo Indiansin kitaristi Lauri Salomaa.

1000 euron pääpalkinnon pokanneen yhtyeen syksy jatkui viime vuonna keikkojen merkeissä ja tämän vuoden kesään on lähdetty levynauhoitusten merkeissä. Yhtye odottaa Popkatu-klubin keikkaansa innolla.

– Mukava päästä polkaisemaan festariviikonloppua käyntiin ja toivottavasti keikalle saapuu porukkaa twistaamaan!

Ilmoittautuminen käynnissä

Alanko katutähdeksi? -kilpailu ottaa edelleen vastaan ilmoittautumisia, lue lisää täältä! Palkintoina ovat tänäkin vuonna 1000 €:n pääpalkinto ja SF Sound -studiopalkinto. Lisäksi kaksi aktia pääsevät esiintymään Ilosaarirockin alueelle ja yleisön suosikki saa palkintonsa.

Ota yhteyttä!
Annemari Heinonen
kilpailukoordinaattori
040 574 1556
popkatu.katutahti@gmail.com