Alanko Katutähdeksi? -katuesiintyjäkilpailun voittajaksi JÄRJEN PROJEKTI

Alanko Katutähdeksi? on valtakunnallinen katuesiintyjäkilpailu, joka käydään vuosittain Joensuussa Popkatu-kaupunkifestivaalin yhteydessä. Kilpailun tarkoituksena on tuoda kaupunkikeskustaan uutta elämää edistämällä katusoitto- ja katuesiintyjäkulttuuria sekä nostaa esiin uusia katuesiintyjäkykyjä. Tänä vuonna sekä Popkatu-festivaali että Alanko Katutähdeksi? -kilpailu järjestettiin yhdeksättätoista kertaa.

Alanko Katutähdeksi? -kilpailu käytiin Joensuun kävelykadulla torstaina 11.7. sekä perjantaina 12.7.2019. Tuomaristo julkisti voittajat Joensuun torilavalla perjantaina kello 14.

Kilpailuun osallistui tänä vuonna 18 esiintyjää/esiintyjäryhmää eri puolilta Suomea. Kilpailun tuomariston puheenjohtajana toimi pitkän linjan Popkatu-konkari ja kulttuurin monitoimija Jari Kupiainen ja muut tuomariston jäsenet olivat muusikko Eve Pietarinen, pitkän linjan yhdistysaktiivi ja runoileva trubaduuri Juha Leinonen, musiikin- ja teatterintekijä Laura Kaljunen sekä muusikko Antti Elias Huuskonen.

Vuoden 2019 Alanko Katutähdeksi? -kilpailun pääpalkinnon eli 1000 € stipendin voitti: Järjen projekti (JNS/TRE)

SF SOUND -studiopalkinnon voitti: Matias Kangas (JNS)

Muut stipendit: Mirja Laukkanen 100€ (JNS), Roots Rap Collectivo 200€ (JNS), ¡RÅ! 200€ (SWE)

Yleisöäänestyksen stipendin (200€) voitti: Roots Rap Collectivo (JNS)

Yleisöääniä annettiin 184 kappaletta.

Lisäksi kaksi aktia valittiin esiintymään Ilosaarirock-alueelle: Duo Fanni&Marianne ja Rauli Katajavuori. Heidät voi nähdä Ilosaarirockin alueella lauantaina 13.7. ja sunnuntaina 14.7.