Tekramütisch

Pe 13.7. klo 21.00 - 21.45, Teatteriravintola (lasiterassi), Popkatu-klubi

TEKRAMÜTISCH eli Jukka Hyrkäs ja Toppo Koponen on Joensuulainen vuonna 2014 perustettu armoton digijulkaisukone joka on n. nelivuotisen uransa aikana julkaissut 16 digialbumia, 3 kokoelmaa ja n. 70 Youtube -videota.

Enimmäkseen akustisesti operoivan duon pienimuotoiset kappaleet ovat n. minuutin mittaisia vikkeliä ja vikuroivia säveliloitteluja joiden teksteissä pohditaan monille niiden arkisuuden vuoksi huomaamatta jääneitä, mutta silti merkityksellisiä asioita, kuten sankaruutta, pelkuruutta, erotiikkaa, uimista, eläimiä, väkivaltaa, maisemia, ruokaa, huonekaluja, sienestystä, veneilyä, kodin vaaratilanteita, lässytystä, kyläilyä, hevosia ja luontoa  konventionaalisia rakenteita ja soitinnuksia ja tinnituksia karttelevan musiikki-ilotulituksen tukiessa ja värittäessä kertomuksia elektronisia ja etnisiä elementtejä riemastuttavasti yhdistellen.

Popkadulla T-ryhmä juhlistaa upouuden järjestyksessä 4. kokoelman julkaisua. CD -muotoinen julkaisu tulee sisältämään toukokuussa päättyneen 4. tuotantokauden kaikki digijulkaisut eli yhteensä 38 jännittävää Tekrasävelmää.

Jukka Hyrkäs ja Toppo Koponen ovat tuttuja puuhaukkoja mm. Kumikamelista, Eläkeläisistä sekä tanssiorkesteri Lossimiehestä.