ÄFTER WÖRK -valokuvanäyttely

10.–28.7.2024, Taidekeskus Ahjo, Sysi-sali

Antti Pitkäjärven ÄFTER WÖRK -kuvasarja tarkastelee suomalaisten muusikoiden tunteita välittömästi keikan jälkeen. Kuvasarja tutkii esiintyjien kehollisia ja tunteellisia reaktioita hetkenä, jolloin esiintyminen on ohi ja muusikko laskeutuu lavalta takahuoneen kätköihin. Pitkäjärven valokuvat näyttävät yksityiset tilanteet, jotka jäävät piiloon keikkayleisön katseilta.

Näyttelyn 43 mustavalkoista kuvaa on taltioitu välittömästi esiintymisen jälkeen. Riisutuissa, miljööttömissä ja vallitsevassa valossa otetuissa kuvissa korostuvat olennainen; vaatetuksen pienet yksityiskohdat, olemus, mikroilmeet ja kuumavalojen jättämät jäljet. Kuvat kertovat muusikon persoonallisuudesta ja yksilöllisestä kokemuksesta. Samalla ne muistuttavat panoksesta, jonka artisti on antanut itsestään yleisölle sekä kertovat muusikon työn erityisestä henkilökohtaisuudesta.

Näyttelyn valokuvat ovat syntyneet Joensuun musiikkiklubeilla ja ulkoilmatapahtumissa vuosina 2019–2024.

Antti Pitkäjärvi on tullut tunnetuksi musiikkikuvaajana Joensuun alueen tapahtumissa. Pitkäjärvi ammentaa kuviin herkkyyttä ja ihmisen kohtaamista edellisestä ammatista sairaanhoitajana. Tällä hetkellä hän työskentelee Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen viestintäkoordinaattorina valo- ja videokuvaajana.

Ahjo avoinna Popkatu-viikolla keskiviikkona 10.7. klo 10–19 ja torstaista sunnuntaihin 11.7.–14.7. klo 10–16.

Scroll to Top