Popkatu-yhdistys ry

Popkatu-yhdistys ry tuottaa pääsymaksutonta ja monitaiteista Popkatu-festivaalia Joensuussa. Popkatu on ylistys yhteisöllisyydelle, erilaisuudelle, ihmisten ja taiteen moninaisuudelle sekä kaikille avoimelle ja omaehtoiselle taiteen tekemiselle ja kokemiselle.

Yhdistyksen hallitus 2023–2024

Laura Kaljunen, puheenjohtaja
Laura Kaljunen on teatterintekijä, laulaja, kulttuurituottaja ja pedagogi. Laura Kaljunen ja työryhmä on vapaa ja muuntautuva ammattitaiteilijoista koostuva teatteriryhmä, jonka koollekutsujana ja johtajana Laura toimii. Popkadun puheenjohtajana Laura koordinoi festivaalin kokonaisuutta ja hallituksen toimintaa. Laura mm. on yhteydessä Popkadun eri tekijöihin ja yhteistyökumppaneihin ja hakee festivaalille rahoitusta. Laura tykkää omaehtoisesta ja rennosta mutta tavoitteellisesta tekemisestä.

Julius Jämsén, varapuheenjohtaja
Julius Jämsén on joensuulainen ääni- ja mediataiteilija.

Kuva: Iina Ryynänen

Antti Saarelainen, sihteeri ja rahastonhoitaja
Antti Saarelainen on monessa mukana oleva järjestöduunari, joka on hurahtanut tapahtumajärjestämiseen sekä kokoustamiseen. Antti hoitaa Popkatu-yhdistyksen “tylsiä” asioita ja järjestää osana laajempaa tiimiä kesän 2024 Lastenpoppia.

Sanna Kärkkäinen, hallituksen jäsen
Sanna Kärkkäinen on taiteen kentällä laaja-alaisesti toimiva teatterintekijä. Kesän 2024 Popkadun tekijänä Sanna on työskennellyt erityisesti monitaideohjelmiston sekä Lastenpopin parissa.

Matias Kangas, hallituksen jäsen
Matias Kangas on joensuulainen muusikko, järjestötoimija, taiteen alan sekatyöläinen ja kaikesta innostuja. Hänen unelmissaan siintää koko Pohjois-Karjalan kattava järjestöjen, bändien, kulttuuritapahtumien ja muiden kulttuurin ja taiteen toimijoiden vireä verkosto. Matias on esittänyt omaa musiikkiansa keikkamuusikkona vuodesta 2012 asti.

Veera Snellman, hallituksen jäsen
Veera Snellman on Joensuuhun rantautunut tanssitaiteilija, joka toimii laaja-alaisesti esittävän taiteen kentällä. Popkatulaisena Veera on häärännyt erityisesti Lastenpopin ja monitaideohjelmiston parissa.

Kuva: Jussi Ulkunniemi

Rauli Katajavuori, hallituksen varajäsen

Rauli Katajavuori työskentelee laaja-alaisesti esittävän taiteen ja nykysirkuksen parissa. Valtaosan taiteellisesta työstään Rauli Katajavuori on tehnyt Sirkus Supiainen -yhdistyksen kanssa. Tällä hetkellä Rauli Katajavuori toimii Sirkus Supiaisen vuonna 2018 perustaman NÄYTTÄMÖ-teatterin teatterinjohtajana.

Siiriliina Riikonen, hallituksen varajäsen

Siiriliina Riikonen on joensuulainen visuaalinen suunnittelija ja viestinnän tekijä. Siiiriliina on ollut mukana Popkadun tekemisessä vuodesta 2016. Hän vastaa festivaalin verkkosivuista ja tiedottamisesta.

Muut Popkadun tekijät

Inka Kuisma
Inka Kuisma on joensuulainen muusikko ja eräopas. Monenlaiset taiteet, kädentaidot ja seikkailut ovat Inkalle tärkeitä. Inka koordinoi Alanko katutähdeksi? -katutähtikisaa.

Nikolai Tiitinen
Nikolai Tiitinen on suunnitellut Popkadun ilmeen ja grafiikat vuodelle 2024.

Ida Käkelä
Ida Käkelä on kielialan ammattilainen sekä muusikko ja kuvataiteilija, joka on ollut monessa mukana Joensuun kulttuuri- ja yhdistyskentällä. Popkadulla Ida hoitaa sekalaisia tehtäviä ja juoksevia asioita tuotannon apuna.

Inka Kuisma
Inka Kuisma on joensuulainen muusikko ja eräopas. Monenlaiset taiteet, kädentaidot ja seikkailut ovat Inkalle tärkeitä. Inka koordinoi Alanko katutähdeksi? -katutähtikisaa.

Ville Räsänen
Ville Räsänen järjestää Pop-puisto-tapahtumaa osana kesän Popkatu-festivaalia.

Miia Jääskeläinen
Jenni Katajisto

Scroll to Top