Haluamme, että mahdollisimman monenlaisilla ihmisillä on Popkadulla kunnioitettu, turvallinen ja tervetullut olo. Siksi Popkadun vastuuhenkilöt ja vapaaehtoiset sekä festivaalin esiintyjät ovat sitoutuneet noudattamaan turvallisen tilan periaatteita. Odotamme samalla tavalla toiset huomioivaa käytöstä myös Popkadun tapahtumiin osallistuvilta.

 

Turvallisemman tilan periaatteet

  • Kunnioita toisen henkilökohtaista fyysistä ja psyykkistä tilaa. Kunnioita itsemääräämisoikeutta. Älä koske toista kysymättä lupaa. Muista, ettet voi tietää toisen rajoja kysymättä niitä. Pyydä tilaa myös itsellesi tarvittaessa.
  • Älä pilkkaa, ivaa, halvenna, sysää syrjään tai nolaa ketään puheillasi, käytökselläsi tai teoillasi. Pitäydy ulkonäön arvostelusta, juoruilusta ja stereotypioiden ylläpitämisestä.
  • Älä tee oletuksia ulkonäköön tai toimintaan perustuen. Älä tee oletuksia kenenkään seksuaalisuudesta, sukupuolesta, kansallisuudesta, etnisyydestä, uskonnosta, arvoista, sosioekonomisesta taustasta tai terveydestä.
  • Anna tilaa. Pyri huolehtimaan siitä, että kaikilla on mahdollisuus osallistua keskusteluun. Älä jyrää muiden mielipiteitä ja anna puheenvuoro. Kunnioita myös toisten yksityisyyttä ja käsittele arkoja aiheita kunnioittavasti.
  • Mikäli todistat häirintää tai muuta epäasiallista kohtelua, puutu tilanteeseen. Älä jää vain sivusta katsojaksi.
  • Kuuntele ja opi. Ota vastaan uudet aiheet, henkilöt ja näkökulmat ennakkoluulottomasti. Suhtaudu jokaiseen vastaantulevaan asiaan ja tilanteeseen mahdollisuutena oppia uutta ja kehittyä.
  • Pyydä anteeksi, jos olet loukannut tahallisesti tai tahattomasti muita.

 

Jos kohtaat häirintää

Jos kohtaat häirintää tai epäasiallista käytöstä tapahtumissamme, kerro siitä Popkadun vastuuhenkilölle tai vapaaehtoiselle. Puutumme tilanteeseen!

Jos kohtaat häirintää tai epäasiallista käytöstä tapahtumissamme, kerro siitä järjestyksenvalvojalle tai kenelle tahansa Popkadun vapaaehtoiselle. Puutumme tilanteeseen!

Popkatu-viikon jälkeen voit ottaa yhteyttä popkatu@popkatu.fi niin selvitämme asian.