Gardenhead

Torstai 11.7. Popkatu-klubi, Kerubi

Gardenhead, ystävien kesken Hedarit, on tyylikästä metallin kanssa flirttailevaa rockia soittava yhtye, jonka monipuolinen musiikki sinkoilee flamencorytmeistä stonerpaahtoon. Vaikka bändi ulottaa köynnöksensä moneen genreen, ovat biisit silti tarttuvia ja tyyliteltyjä kokonaisuuksia, joissa melodiat ja ammattimainen tuotanto ovat pääosassa.

Puutarhan hoidosta vastaavat Andy (rummut), Eero (kitara), Antti (basso) ja Jonne (laulu ja kitara). Helsinkiläistyneen yhtyeen juuret ovat villissä ja pimeässä idässä eli Joensuussa. Vaikka yhtye sai alkunsa vasta koronavuosina, sen jäsenet ovat hitsautuneet soitannollisesti yhteen monessa aiemmassa projektissa. Lyhyen uransa aikana Gardenhead on huomattu myös musiikkimedioissa, ja se valittiin satojen ehdokkaiden joukosta Come To Latin America -projektiin tekemään suomalaista metallimusiikkia tunnetuksi Latinalaisessa Amerikassa.

Gardenheadin tammikuussa julkaistun debyyttialbumin ensimmäisenä singlenä julkaistiin Forrester Savellin (Karnivool, SkyHarbor) miksaama The Ordeal -kappale. Grammy-palkittu miksaaja Darrell Thorp (Foo Fighters, Radiohead) innostui biisistä niin, että hän halusi miksata siitä uuden version, ja käyttää sitä opetusmateriaalina.

Kuva: Piatta Salo

Scroll to Top