Leik Silvestrini & Victoria Løvheim: No more green plains

Torstaina 11.7. päivällä ympäri kaupunkia ja klo 22.30 Popkatu-klubi, Kerubi

Mitä toivot tänään? Entä tässä ajassa? Mistä halusi tulevat ja mikä niitä muokkaa?

Enbybug (aiemmalta nimeltään Leppäkerttu) on toiveikas kovakuoriainen, joka haluaa kovasti kuunnella ja toteuttaa ihmisten unelmia. Tavallaan Enbybug pitää siitä, että hänellä on elämällään on tarkoitus. Mutta pian vastuu alkaa painaa Enbybugia. Hän ovat järkyttynyt siitä, että kukaan ei kysy mistä hän itse unelmoi.

Bumblebee tuntee Endybugin tuskan. Hän työskentee ahkerasti pölyttäen kukkia, mutta tuntee, että hänen työtään pidetään itsestäänselvyytenä. Kaupunki laajenee ja kukkia on yhä vähemmän. Betonipintaiset kadut ja matalaksi leikatut kukattomat nurmikot valtaavat vaarallisesti kaupunkia, ja Bumblebee päättää yhdistää voimansa Endybugin kanssa.  Yhdessä he lähtevät pyrkimään kohti unelmiaan runsaasta ja monimuotoisesta luonnosta – ja kutsuvat sinut mukaan.

Leik Silvestrini (s. 1995) on helsinkiläinen queer, muunsukupuolinen performanssitaiteilija Oslosta, Norjasta. Hän on kiinnostunut kielestä, tarinankerronnasta ja sosiaalisista suhteista. Leikin monipuoliset teokset nousevat arjen kohtaamisista ja tutkivat normatiivisuuden, luottamuksen ja hellyyden aiheita huumorin ja leikkisyyden kautta. Viime vuodet hän on keskittynyt pukuihin, hahmoihin ja vaihtoehtoisiin kertomuksiin, jotka käsittelevät olemassa olevia tilanteita julkisessa ja yksityisessä tilassa haastaen kahtiajakoja kuten fiktio/todellisuus, ihminen/eläin ja muukalainen/ystävä.

Leik on suorittanut nykytaiteen kandidaatin tutkinnon Bergenin taideakatemiasta. Tällä hetkellä hän opiskelee tila- ja aikataiteiden maisteriksi Helsingin Taideyliopistossa.

Victoria Løvheim (s. 1995) on helsinkiläinen queer drag -taiteilija ja esiintyjä Norjan Bergenistä. Hän tutkii työssään tabuja, seksuaalisuutta, politiikkaa ja kaikkea outoa, tasapainotellen huumorin ja vakavuuden hienolla reunalla.

Tukijana: SKR Pohjois-Karjala

Scroll to Top