Sara Grotenfelt: Last Hurrah

Perjantai 12.7. klo 16.15 Pop-puisto, Pohjoinen rantapuisto

Last Hurrah on juhlaesitys, jossa karkeloinnin erilaiset tunteelliset puolet nousevat esiin. Esityksessä juhlakalun, eli pääesiintyjän, ruumiilliset olotilat ja niiden johdattelemat mielleyhtymät nostavat tyhjyyden tunteen ja vaivaantuneisuuden näyttämölle. Juhlabiisit ja yleisölle jaettujen käärmepillien konsertto luovat jännitteisen tunnelman, jonka puitteissa esiintyjä yrittää kaikin tavoin olla vieraillensa mieliksi.

Sara Grotenfelt on esiintyjä ja koreografi, joka työskentelee tanssin, performanssin ja esitystaiteen alueilla. Hän on taiteellisessa työssään kiinnostunut tunteella ladattujen kuvien ja assosiaatioketjujen rakentamisesta koreografian keinoin. Viime aikoina Saran teokset ovat keskittyneet esitystilanteen sosiaalisten ja esteettisten konventioiden purkamiseen ja uudelleenjäsentämiseen. Hänen teoksiaan on esitetty mm. Zodiak Stagella, Helsingin Taidehallissa, Kaukaveden vesiliikuntakeskuksessa ja internetissä. Esiintyjänä Sara on toiminut mm. W A U H A U S -kollektiivin, Blaue Fraun, Sari Palmgrenin ja Anna-Sofia Nylundin teoksissa.

Konsepti, koreografia ja esiintyminen: Sara Grotenfelt
Koreografinen apu ja keskustelukumppani: Sanni Kriikku
Tuotanto: Helsingin kaupunginteatterin Nykyesityksen näyttämö
Tukijat: Taiteen edistämiskeskus, Routa Company (residenssi) ja Liisa Pentti +Co (residenssi)
Kiitos Jouni Järvenpää, Sanni Kriikku, Anne Naukkarinen, Maya Oliva, Selma Reynisdóttir ja Suvi Tuominen kaikesta avusta ja tuesta.

Kuva: Helen Korpak

Scroll to Top