Tuomas Paukku

Tiistai 9.7. klo 18.30, Rauhan ilta, Kerubi

Kitaristi Tuomas Paukun soolokonsertti liikkuu sävellysten ja  improvisaatioiden rajapinnoilla, yhdistellen pohjoismaisen jazzestetiikan ja nykymusiikin tunnelmia. Ohjelmassa on Paukun omia sävellyksiä sekä tulkintoja valikoiduista jazzstandardeista ja klassisen musiikin pikkukappaleista.

Jyväskyläinen Tuomas Paukku kuuluu kotimaan jazzkentän aktiivisimpiin kitaristeihin. Vuodesta 2018 Paukku on esittänyt eri tilanteisiin mukautuvia soolokonsertteja tutkien, kokeillen ja laventaen puoliakustisen kitaran mahdollisuuksia sooloinstrumenttina sävellyksen, improvisaation, soittotekniikoiden sekä efektien ja looppauksen keinoin.

Paukun kolmas pitkäsoitto julkaistiin Eclipse Musicille viime syksynä. Kitaristi-säveltäjän johtama kvartetti, Tuomas Paukku Scription edustaa persoonallista ja vahvaa näkemystä suomalaisessa nykyjazzissa. Yhtyeen post-bopiin ja pohjoismaiseen jazzilmaisuun nojaavassa akustisluontoisessa fuusiossa saavat sijaa erityisesti läpisävelletyt rakenteet ja vahvat draamalliset tunnelmat. Paukku valmistelee parhaillaan vuonna 2025 julkaistavaa soolokitara-albumiaan.

Keikka järjestetään yhteistyössä Jazzkerho -76:n kanssa.

Kuva: Mikko Kuparinen

Scroll to Top