Onnea, Popkatu 20 vuotta!

Onnea, Popkatu 20 vuotta!

Joensuun kävelykeskustan iloisin kaupunkifestivaali Popkatu viettää tänä vuonna juhlavuottaan. Parikymppinen koko perheen festari onkin jo ilmeinen osa kaupungin kesää.

– Popkatu-festivaali on kyennyt kehittämään muotoansa ajan mukana ja pyrkinyt tarjoamaan värikkäitä kulttuurielämyksiä, tiivistää Popkatu-yhdistyksen varapuheenjohtaja Venla Mutanen. Pääsymaksuttomuus, helposti saavutettavuus ja kaiken ikäisille räätälöidyt ohjelmat ovat ydinarvoja, jotka edellä festaria on myös vuosien saatossa kasvatettu ja muovattu kaupunkikuvaan sopivaksi.

Kahdeksatta vuotta mukana oleva Mutanen odottaa kesää innostuneena ja ylpeällä festarifiiliksellä.

– On uskomattoman siistiä olla mukana tekemässä tämmöistä koko kansan festaria, joka on aidosti ihan kaikkien saavutettavissa, Mutanen toteaa.

Luvassa myös erikoisilta 

Vapaaehtoisvoimin järjestetty festivaali on todellinen yhteistyön voimannäyte.

– En koskaan lakkaa ihmettelemästä, kuinka pitkään Popkatu on kerännyt yhteen joukon ihmisiä, jotka tekee tätä hommaa semmosella palolla ja intohimolla ihan vaan rakkaudesta lajiin, vapaaehtoisesti ja kaikkensa antaen, Mutanen kertoo.

Mukana olleita tekijöitä ja tahoja muistetaan tänä vuonna Teatteriravintolalla, jonne on räätälöity kokonainen ilta juhlallisin menoineen. Festivaali haluaa osoittaa kiitoksensa kaikille niille, jotka ovat vuosien aikana olleet mukana luomassa ja tekemässä Joensuun parasta kesäviikkoa. Lisäksi festariviikolla on luvassa läpileikkauksia Popkadun vaiheista 2000-luvun alusta tähän päivään.

Ylpeänä kohti tulevaa

Mutanen uskoo, että Popkatu säilyttää notkeutensa, omintakeisen kotikutoisuutensa ja helpon saavutettavuutensa vielä toiset 20 vuotta. Vahvuutena on myös laaja joukko eri-ikäisiä tekijöitä, joilla on palo kulttuuritoiminnan kehittämiseen.

– Ohjelmasisältö tulee aina tarjoamaan vaihtoehtoista ja värikästä antia, joka nostaa esiin ennen kaikkea paikallista osaamista, mutta tuo myös muualta Suomesta ja maailmalta meille nähtävää ja koettavaa, Mutanen visioi.

Scroll to Top