Ensimmäiset ohjelmakiinnitykset julki!

Koko perheen pääsymaksuton Popkatu-festivaali järjestetään jälleen Ilosaarirock-viikolla 12.–15. heinäkuuta Joensuun kaupunkikeskustassa.

Kamu-klubeilla on tarjolla niin juurevaa kuin kokeilevaa herkkua folkin ja kansanmusiikin ystäville. Kuunari Elinalla esiintyvät Slack Bird, Loimolan Voima, Pastori Tihtarinen ja Pyhät Yrjöt, joku iiris, Sláinte Karelia ja Katriina Loisa

Popkatu-klubeilla on luvassa kolme iltaa ainutlaatuisella Teatteriravintolan sisäpihalla. Legendaaristen Jaakko Teppo -iltamien henkeä huokuvassa illassa esiintyvät Sepi Kumpulainen duo, Suotaunot sekä Trio Trikolori. Punk-painotteisen klubin menosta  vastaavat puolestaan Kiss Disease, Muovi Makkonen, Kürt Länge sekä Luontokerho. Viimeinen klubi-ilta tarjoaa kattavan läpileikkauksen Popkadun hengestä, kun lavalle nousevat Death Poems, Kuuleeko Universumi, Eino & Koskettajat, Tunnelbana sekä Hot Heros & Janne Laurila.

Lisäksi Popkadun ohjelmistoon kuuluvat tänäkin vuonna Lastenpop, Rytmipuisto, Alanko Katutähdeksi -kilpailu sekä yhteistyössä kaupunkikeskustayhdistys Virran kanssa järjestettyä toriohjelmaa. Ohjelma täydentyy kevään aikana.

Tekijöidensä näköinen festivaali

Kaksi pandemian pakottamaa välivuotta on antanut Popkatu-yhdistykselle aikaa kehittää ja uudistaa festivaalia. “Popkadun hallitukseen on saatu välivuosina paljon uusia tekijöitä ja sitä myötä on ollut myös luonnollista tarkastella festarin toimintamalleja ja kirkastaa arvoja niin, että kokonaisuus on muotoutunut jälleen kerran tekijöidensä näköiseksi. Kehitys luo kestävää pohjaa myös tuleville vuosikymmenille”, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Venla Mutanen. Festivaali tarjoaa tänäkin vuonna neljä päivää pääsymaksutonta ohjelmaa koko perheelle.

Isoimmat yleisölle näkyvät uudistukset liittyvät Popkadun tapahtumapaikkoihin; Popkamu-klubit juhlitaan tänä vuonna jokirannan Kuunari Elinalla ja Popkatu-klubien esiintymislava puolestaan rakentuu Teatteriravintolan sisäpihalle, joka tarjoaa todella ainutlaatuisen keikkamiljöön. “Kun myös Lastenpop ja Rytmipuisto sijoittuvat pohjoiseen rantapuistoon, muotoutuu jokivarteen aika mieletön festarialue”, Mutanen tiivistää. Alanko Katutähdeksi -kilpailu ja yhteistyössä kaupunkikeskustayhdistys Virran kanssa järjestetty toriohjelma nähdään edelleen ydinkeskustan alueella sekä torilla. 

Scroll to Top