Uusia tapahtumapaikkoja ja tulevaisuudennäkymiä

Klubit siirtyvät Kerubille ja Sointulaan, kesän 2023 jälkeen Popkatu jää tauolle

Julkaistu 5.6.2023

Popkatu-festivaalin Popkatu-klubit järjestetään tänä vuonna Kerubin Salissa 12.–14. heinäkuuta. Aiemmin Joensuun Teatteriravintolan eri kerroksissa olleet klubi-illat siirtyvät Kerubille Teatteriravintolan sulkemisen myötä. Keskiviikon klubilla esiintyvät Ikuinen Preesens, Rosita Luu ja Ne Galaktiset, torstain punk-henkisestä kattauksesta vastaa Random Crashes, Vehje ja Hirttämättömät, ja perjantain päätösklubilla nähdään Bereniken hiukset, (proto)Torvinen sekä Laineen Kasperi & liian iso trio.

Niin ikään kansanmusiikkiin keskittyvä Popkamu-klubi saa tänä kesänä uuden tapahtumapaikan, kun klubi siirtyy Kuunari Elinalta Sointulaan. Popkamu-klubi tiivistyy myös yksipäiväiseksi.  “Kamu-klubi kerettiin jo suunnitella ja julkistaa Kuunari Elinalle, mutta meistä riippumattomista syistä tapahtumapaikkaa jouduttiin vielä muuttamaan. Sointula sopii meille mainiosti ja onkin kaupungin suloisin ja intiimein keikkapaikka”, Popkatu-yhdistyksen puheenjohtaja Venla Mutanen kommentoi. 

Popkamu-klubi järjestetään Sointulassa 12.7. ja esiintymässä nähdään Kaiuttaren Kaiut, Duo Kuosikulma sekä viime vuoden Alanko katutähdeksi? -kilpailun voittaja Lopunajan viihdeorkesteri. 

Edessä määrittelemätön tauko

Mutanen kertoo tämän vuoden Popkatu-festivaalin jäävän tämänhetkisen järjestäjäporukan viimeiseksi. Sen jälkeen festivaali jää mitä todennäköisimmin määrittelemättömälle tauolle, sillä uusia vapaaehtoisia tai palkkakuluja kattavaa rahoitusta ei ole löytynyt. 

“Korona-aikana Popkatua oltiin jo hautaamassa, mutta pienellä porukalla päätettiin vielä jatkaa. Tapahtuma-ala on kokenut valtavia muutoksia, ja valitettavasti kustannusten nousu jokaisella osa-alueella sekä omat resurssit tuottaa vapaaehtoisesti tämän kokoluokan festivaalia ja johtaa yhdistystä ovat suurimmat syyt jättäytyä nyt pois. Helppo tämä päätös ei ole; kaksitoista vuotta Popkatu on ollut minulle henkilökohtaisesti kesän ykkösjuttu ja tällä tapahtumalla on valtavan iso paikka sydämessäni. Enkä ole ainoa, tätä on tehty rakkaudesta lajiin ihan käsittämättömällä draivilla, mutta pienellä budjetilla”, Mutanen summaa tunnelmiaan. 

Takana pitkät perinteet

Popkatu-festivaali järjestetään tänä vuonna 22. kertaa rokkiviikolla Joensuun kaupunkikeskustassa. Klubien lisäksi festivaali sisältää Pohjoisessa rantapuistossa järjestettävät Lastenpopin ja Rytmipuiston, torilavan Toripopin sekä kävelykadulla käytävän Alanko katutähdeksi? -kilpailun. Lisäksi festivaali tuo muiden järjestäjien tapahtumia osaksi tapahtumaviikkoa. 

Kaikki Popkadun tapahtumat ovat pääsymaksuttomia. Festivaalia pyörittää vapaaehtoisvoimin Popkatu-yhdistys ry ja toimintaa rahoittavat Joensuun kaupunki, Joensuun Popmuusikot sekä kaupunkikeskustayhdistys Virta. Vuosittain Popkadulle on haettu myös apurahoja kattamaan kustannuksia. Vuonna 2023 festivaali on kokenut haasteita tapahtumapaikkojen ja rahoitusvaikeuksien myötä. “Tämä vuosi ei tosiaan ole ollut helpoin, mutta sillä mentaliteetilla on menty eteenpäin, että vielä kerran tehdään täysillä, tuli mitä tuli. Tämä kesä jää nyt tämän porukan viimeiseksi ja jos se jää myös Popkadun viimeiseksi, niin ainakaan heinäkuussa sitä ei surra. Päinvastoin, juhlitaan ja iloitaan täysillä tätä todella ainutlaatuista festaria!”, Mutanen sanoo. 

Scroll to Top