Popkatu-festivaali lämmittelee keväisillä tukiklubeilla

Popkatu-viikkoa vietetään 22. kertaa Joensuussa 9.–13. heinäkuuta, jolloin kaupunki täyttyy monitaiteisesta ja pääsymaksuttomasta ohjelmasta.

Lopettamisen partaalla käyneen kaupunkifestivaalin jatko varmistui syksyllä 2023, kun sen ruoriin tarttui uusi tekijäkaarti. Popkatu-yhdistys ry:n hallitukseen valittiin yhdeksän joensuulaista kulttuuri- ja tapahtuma-alan ammattilaista.

— Popkatu on ylistys yhteisöllisyydelle, erilaisuudelle, ihmisten ja taiteen moninaisuudelle sekä kaikille avoimelle ja omaehtoiselle taiteen tekemiselle ja kokemiselle, tiivistää yhdistyksen puheenjohtaja, teatterintekijä Laura Kaljunen. Festivaalin ohjelmisto koostuu korkeatasoisista kulttuuritapahtumista, joissa esille nostetaan erityisesti vaihtoehtomusiikkia ja -taidetta.

Popkatu on saanut juuri myös uuden ilmeen, jonka on suunnitellut taiteilija Nikolai Tiitinen.

Popkatu-tukiklubit 

Popkatu ulottuu tänä vuonna myös keväälle tukiklubien muodossa. Joensuussa ravintola Sointulassa ja Kerubissa järjestettävillä klubeilla esiintyy paikallisia artisteja. Klubit ovat muista Popkatu-tapahtumista poiketen pääsymaksullisia ja niiden tuotto käytetään kesän festivaalin järjestämiseen ja Popkadun jatkuvuuden varmistamiseen.

Kevään ensimmäinen Popkatu-tukiklubi järjestetään Sointulassa torstaina 14.3. klo 19 alkaen. Illassa esiintyvät folk-artisti inkaliina, laulaja-lauluntekijä Matias Kangas, stand up -shown tarjoileva Niksu sekä tuore haaverock-yhtye Rosmarie Varis.

Toisella tukiklubilla pe 26.4. Kerubin kellarissa esiintyvät synthpop-artisti Tams bändeineen, etnoa ja elektropoppia yhdistävä Laura Kielo, äänitaidetta tarjoileva Sähkökehto sekä rock-ilmiö (proto)Torvinen ja yhtye.Viimeisellä tukiklubilla la 25.5. Kerubin salissa nähdään etnofolk-artisti Niina Annika ja yhtye, fuusiorapista ammentava Bereniken hiukset ja erikoispunk-tapaus Luontokerho. Toukokuun klubin viimeinen esiintyjä varmistuu myöhemmin keväällä.

Scroll to Top