Alanko katutähdeksi?

- katuesiintyjäkilpailu 2019

Alanko katutähdeksi? on Popkadun yhteydessä torstaina 11. ja perjantaina 12.7. järjestettävä kaikille avoin valtakunnallinen katuesiintyjäkilpailu. Olkoonsa kyseessä tanssi, teatteri, musiikki, sirkus tai mitä tahansa näiden väliltä, kaikki ovat tervetulleita!

Palkinnot

Kilpailun palkintoina voittajille jaetaan satoja euroja stipendeinä. Voittaja saa 1000 euroa. Tuomaristo päättää stipendeistä. Lisäksi palkitaan yleisöäänestyksen voittaja sekä valitaan vähintään yksi akti Ilosaarirockin alue-esiintyjäksi!

SF Sound -studiopalkinto:
 Tuomaristo valitsee yhden esiintyjän/ryhmän, joka pääsee työskentelemään kahden studiopäivän ajan SF Soundin studiossa syksyn 2019 aikana. Studiossa voittaja voi työstää huippuammattilaisten tuella äänitettä (demo). Yksityiskohdat studiotyöskentelyn suhteen sovitaan voittajan kanssa erikseen.

Voittajien valinta

Kilpailun voittajat ratkaisee tuomaristo. Myös yleisö saa äänestää oman suosikkinsa. Tuomaristo julkistaa tuloksen perjantaina 12.7. n. klo 14.

Tuomaristo 2019

”Jari

Alanko katutähdeksi? -kilpailun tuomariston puheenjohtajana toimii kulttuurin monitoimimies, filosofian tohtori, Karelia-ammattikorkeakoulun yliopettaja Jari Kupiainen. Jari on pitkän linjan popkatulainen, ja hän on toiminut Alanko katutähdeksi? -kilpailun tuomaristossa jo vuosia.

”Eve

Tuomariston toinen jäsen Eve Pietarinen on tuttu kasvo Joensuun musiikkipiireissä. Muun muassa Maitolaiturin tytöt yhtyeessä vaikuttava Pietarinen on ammatiltaan muusikko ja musiikkipedagogi. Muita yhtyeitä mm. Matti Sakari & Outo Toive, sekä Improck, joka voitti vuoden 2016 Alanko Katutähdeksi? -kilpailun. Pietarinen on tehnyt sävellystöitä ja äänisuunnitteluja eri teattereille, kuten Joensuun Kaupunginteatteri ja Teatteri Traktori, sekä toimii laulun ja äänenkäytön opettajana Niittylahden näyttelijäntyön koulutuksen Teatteri Rajarikossa. Marraskuussa 2018 Pietarinen aloitti Botanian sisällöntuottajana. Kuva: Janne Sund

Juha Leinonen” width=

Tuomariston kolmas jäsen Juha Leinonen on toiminut ja ollut mukana perustamassa niin Joensuun Popmuusikoita, Ilosaari-rockia, Ilovaari-rockia kuin Popkatuakin. Hänet tunnetaan myös runoilevana trubaduurina Jii Leino. Vuosien saatossa hän on kirjoittanut runoja ja järjestänyt biisinikkarikursseja. Nykyisin hänet löytää usein soittelemassa omasta puutarhasta niin kukille kuin yrteillekin.

Antti Elias

Tuomariston neljäs jäsen Antti Elias on joensuulainen laulaja-lauluntekijä, rumpali ja musiikkipedagogi. Hän on julkaissut kolme sooloalbumia ja soittaa rumpuja Kaukolasipartio-yhtyeessä..

”Laura

Tuomariston viides jäsen Laura Kaljunen on joensuuneteläkarjalainen laulaja sekä musiikin- ja teatterintekijä. Tämä sydämellinen, mutta suorasanainen punapää arvostaa taituruutta ja minimalismia ja on esiintynyt Joensuussa niin kuppiloissa kuin kaupunginorkesterin solistinakin. Tänä kesänä Laura ohjaa Onnen maa -näytelmää Loukun kesäteatterissa Lieksassa ja opiskelee näyttelijäntaiteen perusopintoja Teatterikorkeakoulun avoimessa.

Muuta huomioitavaa

Esityksen pituus saa olla maksimissaan 25 min. Esiintymispisteissä on tarjolla ainoastaan verkkovirtaa. Kilpailijat tuovat mukanaan tarvittavan rekvisiitan. Kilpailussa haetaan nimenomaan kadulla toimivaa esitystä, joten kilpailuun kannattaa varustautua ”unplugged” hengessä.

Aikataulu

TORSTAI 11.7. (klo 12–17.00)
Torin vierusta
12.00 Joonas Miettinen
12.30 Synkät valtiaat
13.15 Järjen projekti
14.00 Luisu duo
15.00 Mirja Laukkanen
16.00 Roots Rap Collectivo

Mokkamaan edusta
12.15 Heiduška
13.00 Matias Kangas
13.30 Rauli Katajavuori
14.30 Mael Ström
15.30 Kaku Kankka
16.15 Kärpästen aika

PERJANTAI 12.7. (klo 11–13)
Torin vierusta
11.00 ¡RÅ!
11.30 Nice Scream
12.00 Two Lives Left
12.30 Duo Fanni&Marianne

Mokkamaan edusta
11.15 (Sulut)
11.45 Woo Doo
12.15 Kommenttiraita duo

Voittajat 2019

Vuoden 2019 Alanko Katutähdeksi? -kilpailun pääpalkinnon eli 1000 € stipendin voitti: Järjen projekti (JNS/TRE)

SF SOUND -studiopalkinnon voitti: Matias Kangas (JNS)

Muut stipendit: Mirja Laukkanen 100€ (JNS), Roots Rap Collectivo 200€ (JNS), ¡RÅ! 200€ (SWE)

Yleisöäänestyksen stipendin (200€) voitti: Roots Rap Collectivo (JNS)

Yleisöääniä annettiin 184 kappaletta.

Lisäksi kaksi aktia valittiin esiintymään Ilosaarirock-alueelle: Duo Fanni&Marianne ja Rauli Katajavuori. Heidät voi nähdä Ilosaarirockin alueella lauantaina 13.7. ja sunnuntaina 14.7.


Lisätiedot:

Annemari Heinonen

kilpailukoordinaattori

040 574 1556

popkatu.katutahti@gmail.com

Yhteistyössä:
Joensuun Popmuusikot, SF Sound Studio & Popkatu

Ilmoittautumiset ja lisätiedot:

Annemari Heinonen
kilpailukoordinaattori
040 574 1556
popkatu.katutahti@gmail.com