Alanko katutähdeksi? on Popkadun yhteydessä torstaina 12.7. (klo 12-17) ja perjantaina 13.7. (klo 11-13) järjestettävä kaikille avoin valtakunnallinen katuesiintyjäkilpailu. Olkoonsa kyseessä tanssi, teatteri, musiikki, sirkus tai mitä tahansa näiden väliltä, kaikki ovat tervetulleita!

Sarjat

  1. Katusoitto
  2. Performanssi: katuteatteri, sirkus, tanssi ym.

Esityksen pituus saa olla maksimissaan 25 min.

Palkinnot

Kilpailun palkintoina voittajille jaetaan satoja euroja stipendeinä. Voittaja saa 1000 euroa. Tuomaristo päättää stipendeistä sarjakohtaisesti. Palkituksi voi tulla yksi tai useampi esiintyjä sarjassaan. Tuomaristo valitsee myös kaksi aktia esiintymään Ilosaarirockalueelle. Lisäksi palkitaan yleisöäänestyksen voittaja!

SF Sound -studiopalkinto:
Tuomaristo valitsee yhden esiintyjän/ryhmän, joka pääsee työskentelemään kahden studiopäivän ajan SF Soundin studiossa syksyn 2018 aikana. Studiossa voittaja voi työstää huippuammattilaisten tuella äänitettä (demo). Yksityiskohdat studiotyöskentelyn suhteen sovitaan voittajan kanssa erikseen.

Aikataulu

Torstai 12.7. klo 12.00–17.00

Kävelykatu/OP:n edusta
12.00 Agricolan Kalapappi
12.30 Ossi Puustinen
13.00 TuomasKuona
14.00 Henna Mustaparta ja Solistiyhtye YksMies
14.30 Hiitola Unholy Creatures
15.30 Truba-Emilia
16.30 Zäpämmät

Kävelykatu/Citymarketin pääty
12.15 Matias Kangas    
12.45 Sähkökehto 
13.15 Meeri
14.15 Vaskiduo Anu & Anja
14.45 Ptak
15.45 Janek Ymmär & Sorbus Barbatus
16.15 The Bloody Rooster Band

Perjantai 13.7. klo 11.00–13.00

Kävelykatu/OP:n edusta
11.00 Beepa    
11.30 Lauluyhtye Kvartsi 
12.00 Allumelankolia
12.30 Rauli Katajavuori

Kävelykatu/Citymarketin pääty
11.15 JiiPee Jetsu
11.45 Eraesmus 
12.15 Tuuli Kokkonen

Voittajien valinta

Kilpailun voittajat ratkaisee tuomaristo. Myös yleisö saa äänestää oman suosikkinsa. Tuomaristo julkistaa tuloksen perjantaina 13.7. n. klo 14.

Tuomaristo 2018

Mammu Koskelo, kuva: Risto Kuittinen

Tuomariston pj Mammu Koskelo on kansanmuusikko, kansanmusiikin opettaja, freelancer-taiteilija ja kulttuuriaktiivi Rääkkylästä. Mammu on työskennellyt myös Pohjois-Karjalan taidetoimikunnassa kansanmusiikin läänintaiteilijana. Mammu on pitkän linjan Popkatuaktiivi ja ollut mukana toiminnassa useita vuosia.

pasi huttunen

Pasi Huttunen on joensuulainen toimittaja ja kriitikko. Pasi kuvailee itseään viihdyttävän taiteen ja taiteellisen viihteen suurkuluttajaksi. Hän on myös taiteen kokemusasiantuntija.

Juuso Vesterinen

Juuso Vesterinen on ollut musiikin kanssa tekemisissä 19 vuotta. Pääinstrumenttina hänellä on harmonikka jonka soittamisen hän aloitti 5 ja puoli vuotiaana. Juuso opiskelee musiikkipedagogiksi Karelia-ammattikorkeakoulussa. Juusolla on myös näyttelijän kokemusta sillä kesäteattereissa hän on ollut kuutena kesänä muusikko-näyttelijänä.

Tarja Matikainen, kuva: Teija Maksimainen

Tarja Matikainen.  Joensuussa kasvanut ja varttunut Tarja aloitti popkatulaisena vuonna 2001, 19-vuotiaana. Nykyisin hän työskentelee tänä vuonna perustetussa Korpisirkus-yhdistyksessä akrojooga- ja sirkusohjaajan sekä tuottajan rooleissa. Lisäksi hän toimii tällä hetkellä Taideosuuskunta Hurman puheenjohtajana, jossa hän tekee hanke- ja tapahtumatuotantoja sekä ryhmänohjausta.

Ilja Teppo, kuva: Jussi Ratilainen

Ilja Teppo on monessa liemessä keitetty, joensuulainen viihteen monitoimimies. Hän keikkailee eri kokoonpanoilla kovalla tahdilla ympäri Suomea, pyörittää omaa viihdealan yritystään ja onpa hän lähdössä tuottajaksi ensi kesänä myös Joensuussa sijaitsevaan Utran Uuteen Teatteriin. Ilja sanoo olevansa kiltti tuomari. Jokainen joka osallistuu kilpailuun on hänen mielestään jo voittaja.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on jo avoinna! Kannattaa olla nopea, sillä vain 22 ensimmäistä mahtuu mukaan kisailemaan.Kuinka ilmoittaudun? No se on helppoa: lähetät vain sähköpostia osoitteeseen popkatu.katutahti@gmail.com ja kerrot seuraavat asiat:- aktin nimi ja sarja (katusoitto/performanssi)

- yhteyshenkilön tiedot (nimi, osoite, puhelinnumero, sähköposti)

Ilmoittautuneisiin otetaan yhteyttä pian ilmoittautumisajan umpeutumisen jälkeen, jollei jo aiemmin.

Muuta huomioitavaa

Esiintymispisteissä on tarjolla ainoastaan verkkovirtaa. Kilpailijat tuovat mukanaan tarvittavan rekvisiitan. Kilpailussa haetaan nimenomaan kadulla toimivaa esitystä, joten kilpailuun kannattaa varustautua ”unplugged” hengessä.

Tervetuloa kisaan!

Lisätiedot:
Annemari Heinonen
kilpailukoordinaattori
040 574 1556
popkatu.katutahti@gmail.com

Yhteistyössä: Joensuun Popmuusikot & Popkatu

Ilmoittautumiset ja lisätiedot:

Annemari Heinonen
kilpailukoordinaattori
040 574 1556
popkatu.katutahti@gmail.com